Northern California Ford racer's Message Board Forum Sell & Buy Ford Parts in Northern California Classifieds Mustang Pictures / Videos of Ford Cars in Northern California

Northern California Ford Owners  


Post New Topic  Post a Ford message board Reply
read DMs/my profile login | join CAFords | search | faq |
  next oldest topic   next newest topic
» Northern California Ford Owners     » Automotive   » Tech Talk   » My stang is alive again

 - Email this post to someone!    
Author Topic: My stang is alive again
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 4 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
my 94 mustang gt has a problem with starting so im looking for someone who can come check it out asap lmk thanks problems are alreadly listed in tech talk [patriot]


Problem solved...
Dead wiring harness caused a short somehow to the fuel pump relay dont know how but thats what did it. Anyone know how that could have happened?

[ February 20, 2011, 09:55 PM: Message edited by: 94OnDuces ]

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Ttt

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
T-TopTerror
¯
Member # 480

Ford Icon 1 posted      Profile for T-TopTerror  Ford pictures for T-TopTerror    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
If you lived in Roseville.... [Wink]

--------------------
89' Fox 351W
"PUB.ENMY"
~03' YZF-R1 (F*&$ its FAST!)
"WKD.RIDE"

Posts: 988 | From: Roseville, CA | Registered: Oct 2001  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Ttt

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
copcar
¯
Member # 10113

Ford Icon 1 posted      Profile for copcar  Ford pictures for copcar    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Bump for a really good guy.
Posts: 485 | Registered: Jun 2010  |  :
CobramanPhil
¯
Member # 2170

Ford Icon 1 posted      Profile for CobramanPhil  Ford pictures for CobramanPhil    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
What are the symptoms...hard starting..cranking, but not turning over...should be easy to narrow it down if you have more details [Smile]
Posts: 1015 | From: California, Bay Area | Registered: Dec 2002  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
quote:
Originally posted by CobramanPhil:
What are the symptoms...hard starting..cranking, but not turning over...should be easy to narrow it down if you have more details [Smile]

fuel pump doesnt prime,

so ive changed the fuel pump,relay,fuses, computer and ive checked for any disconnected lines.

Theres power in all the lines I had a member test with a multimeter.

If I run a 12v to the pump direct it sends fuel thru the rails but its as if the injectors arent on even tho they have power

Not sure what else I can do

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
chevy_killer
¯
Member # 9050

Ford Icon 1 posted      Profile for chevy_killer  Ford pictures for chevy_killer    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Inertia switch???

--------------------
THIS
IS
A
LIST
OF
ALL
THE
COOL
CARS
I
OWN

Posts: 172 | From: hayward | Registered: Mar 2009  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Yup has power and has been swapped

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
Blind
2.3L
CAFords OG
Member # 3052

Ford Icon 1 posted      Profile for Blind  Ford pictures for Blind  Author's Homepage     Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
quote:
Originally posted by 94OnDuces:
quote:
Originally posted by CobramanPhil:
What are the symptoms...hard starting..cranking, but not turning over...should be easy to narrow it down if you have more details [Smile]

fuel pump doesnt prime,

so ive changed the fuel pump,relay,fuses, computer and ive checked for any disconnected lines.

Theres power in all the lines I had a member test with a multimeter.

If I run a 12v to the pump direct it sends fuel thru the rails but its as if the injectors arent on even tho they have power

Not sure what else I can do

does it have spark?

is the "THEFT" light flashing when cranking?

--------------------
89 GT Hatchback 5.0/T5
89 LX Notchback ex 4cyl, 14psi
02 Harley F150, 15psi
14 Scooby FXT Touring, 17psi

Posts: 8489 | From: (Socal) Camarillo | Registered: Jul 2003  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Theft light doesnt flash
yes it has spark and its not weak

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Theft light doesnt flash
yes it has spark and its not weak

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
BruhBrahBrad
¯
Member # 9497

Ford Icon 1 posted      Profile for BruhBrahBrad  Ford pictures for BruhBrahBrad  Author's Homepage     Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
ccrm?
Posts: 1233 | Registered: Sep 2009  |  :
OneFastHatch.
¯
Member # 9537

Ford Icon 1 posted      Profile for OneFastHatch.  Ford pictures for OneFastHatch.  Author's Homepage     Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
check all grounds. injector harness?

--------------------
1991 fobra (slow)

Posts: 2139 | From: bay area | Registered: Oct 2009  |  :
90FoX
FoX
Member # 1974

Ford Icon 1 posted      Profile for 90FoX  Ford pictures for 90FoX    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
you said all lines have been tested...what do you mean by all lines?

check out this thread might have some good info for you

http://mustangforums.com/forum/5-0l-1979-1995-mustang/360644-no-power-to-fuel-pump-sn95-2.html

Posts: 5364 | From: Shooting Skeet | Registered: Oct 2002  |  :
90FoX
FoX
Member # 1974

Ford Icon 1 posted      Profile for 90FoX  Ford pictures for 90FoX    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Also check out this diagram. Seems from the PCM power relay the power goes to the fuel pump relay and then to all the other shit its connected to.

Have you checked your PCM power relay? Seems to me if your injectors aren't getting power and your fuel pump isnt priming then it very well might be the PCM power relay or one of the connections to it. Keep us posted [patriot]
 -

[ February 13, 2011, 03:18 AM: Message edited by: 90FoX ]

Posts: 5364 | From: Shooting Skeet | Registered: Oct 2002  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Ive swapped the ccrm and it had power where it was suppose to

Havent checked the pcm so that might turn out to be my problem ill update you guys with the results thanks for the help yall [patriot]

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
90FoX
FoX
Member # 1974

Ford Icon 1 posted      Profile for 90FoX  Ford pictures for 90FoX    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Any updates? [Confused]
Posts: 5364 | From: Shooting Skeet | Registered: Oct 2002  |  :
94OnDuces
¯
Member # 9555

Ford Icon 1 posted      Profile for 94OnDuces  Ford pictures for 94OnDuces    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
I found out if the inertia switch is unplugged the fuel pump has 10.2volts but if its plugged up it has no power at all and the switch works fine ive checked it with a known working one

--------------------
94 DROP GT
"Burn Rubber Not Your Soul"

Posts: 574 | From: SF AREA | Registered: Oct 2009  |  :
90FoX
FoX
Member # 1974

Ford Icon 1 posted      Profile for 90FoX  Ford pictures for 90FoX    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
quote:
Originally posted by 94OnDuces:
I found out if the inertia switch is unplugged the fuel pump has 10.2volts but if its plugged up it has no power at all and the switch works fine ive checked it with a known working one

weird...not sure what would cause this...have you rewired something back there? is it possible to have the inertia switch in backwards? I don't understand how the fuel pump can get any power without the switch in place...

[ February 16, 2011, 05:59 AM: Message edited by: 90FoX ]

Posts: 5364 | From: Shooting Skeet | Registered: Oct 2002  |  :
OneFastHatch.
¯
Member # 9537

Ford Icon 1 posted      Profile for OneFastHatch.  Ford pictures for OneFastHatch.  Author's Homepage     Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
quote:
Originally posted by 90FoX:
quote:
Originally posted by 94OnDuces:
I found out if the inertia switch is unplugged the fuel pump has 10.2volts but if its plugged up it has no power at all and the switch works fine ive checked it with a known working one

weird...not sure what would cause this...have you rewired something back there? is it possible to have the inertia switch in backwards?
im thinking this.

--------------------
1991 fobra (slow)

Posts: 2139 | From: bay area | Registered: Oct 2009  |  :
90FoX
FoX
Member # 1974

Ford Icon 1 posted      Profile for 90FoX  Ford pictures for 90FoX    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
and also do the injectors get power when you pull the inertia switch? or are they still powerless?
Posts: 5364 | From: Shooting Skeet | Registered: Oct 2002  |  :
84SVOrick
¯
Member # 9039

Ford Icon 1 posted      Profile for 84SVOrick  Ford pictures for 84SVOrick    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
Id use a noid lite on the injectors jus for shits an giggles to rule out that possiblity

--------------------
Bay Area Stunnaz
RIP Jeannera "FOXY302"
10/29/87-10/9/10
1984 SVO 302 HCI a basic bitch
1986 GT FOXY302 stolen and totaled R.I.P.

Posts: 1928 | From: Vallejo CA | Registered: Mar 2009  |  :
fredfifty
Since
9/2010
Member # 10320

Ford Icon 1 posted      Profile for fredfifty  Ford pictures for fredfifty    Send New Direct Message       Edit/Delete Post   Reply With Quote 
old post i know...wondering what the outcome was

--------------------
RIP EDSON VELORO
IM A NOOB, EXCUSE ME. THANKS.
92 LX Coupe 5.0 CARB'd BOLT-ONS SMOG LEGAL

Posts: 4768 | Registered: Sep 2010  |  :


 
Post New Topic  Post a Ford message board Reply Close Topic   Feature Topic   Move Topic   Delete Topic next oldest topic   next newest topic
 - Printer friendly view of this Ford topic
Hop To:

Questions/Requests/Suggestions? email CAFords



Fueled by Ford Mustang Owners
on CaliforniaFords.com